Nestle preuzima Centroproizvod na jesen

Bez autora
Jul 13 2011

Kompanija Nestle planira da na jesen završi preuzimanje srpskog Centroproizvoda i nakon toga poveća proizvodnju i broj zaposlenih u toj fabrici. Završetak preuzimanja očekuje se odmah nakon letnjih odmora, u trećem kvartalu 2011. godine, pošto transakciju odobri Komisija za zaštitu konkurencije. Cena kupovine Centroproizvoda neće biti objavljena jer je to poslovna politika multinacionalne kompanije Nestle. Plan je da se zadrži proizvodnja Centroproizvodovih brendova i nastavi njihov razvoj, a povećanje obima proizvodnje zahtevaće i postepeno povećanje broja zaposlenih. Plan je i da se nakon integrisanja Centroproizvoda i povezivanja sa evropskom mrežom Nestlea za istraživanje i razvoj, u fabriku u Surčinu prebaci proizvodnja što većeg broja proizvoda koji se sada uvoze u Srbiju, na primer, „magi“ supa. Rano je da se priča o nivou investicija u Centroproizvod, pošto fabrika prvo mora da se uskladi sa Nestle standardima, a ta integracija u sistem bi trebalo da traje između šest i 12 meseci.

Nestle preuzima Centroproizvod na jesenKompanija Nestle planira da na jesen završi preuzimanje srpskog Centroproizvoda i nakon toga poveća proizvodnju i broj zaposlenih u toj fabrici, izjavio je generalni direktor za Nestlea za Srbiju i Crnu Goru Sedrik Boem.

On je u intervjuu agenciji Beta kazao da se završetak preuzimanja očekuje odmah nakon letnjih odmora, u trećem kvartalu 2011. godine, pošto transakciju odobri Komisija za zaštitu konkurencije. Cena kupovine Centroproizvoda neće biti objavljena jer je to poslovna politika multinacionalne kompanije Nestle, rekao je Boem. Prema njegovim rečima, „plan je da se zadrži proizvodnja Centroproizvodovih brendova i nastavi njihov razvoj, a povećanje obima proizvodnje zahtevaće i postepeno povećanje broja zaposlenih“.

Dodao je i da je plan da se nakon integrisanja Centroproizvoda i povezivanja sa evropskom mrežom Nestlea za istraživanje i razvoj, u fabriku u Surčinu prebaci proizvodnja što većeg broja proizvoda koji se sada uvoze u Srbiju, na primer, „magi“ supa. On je dodao da je rano da se priča o nivou investicija u Centroproizvod, pošto fabrika prvo mora da se uskladi sa Nestle standardima, a ta integracija u sistem bi trebalo da traje između šest i 12 meseci. Prema njegovim rečima, Nestle u Srbiji već ima „pune ruke posla“ sa razvojem poslovanja fabrike sladoleda i preuzimanjem i integracijom Centroproizvoda, tako da bi u toj fazi bilo veoma izazovno preuzimanje novih kompanija u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik